Els Cautoceugos de nou ens posem en marxa. Aquesta vegada anem a fer el Taga de 2040 metres. És el setè cim del nostre projecte 100 cims. També farem el Salt del Grill. Aquest cop anem: Anna, Cristian, David, Francesc i Àlex.
Des de Barcelona agafem la C-17 fins a Ribes de Freser. Després agafarem la carretera GI-5263 direcció a Bruguera, passarem per una estreta pista asfaltada fins al Coll de Jou situat a 1.637 metres d’altitud i deixarem el vehicle en una àmplia zona d’aparcament.
El Taga és una muntanya molt visitada a la zona del Ripollès, malgrat la seva modesta altitud, 2040 metres.
És pot escometre l’ascensió des de múltiples punts. Nosaltres hem triat fer-ho des del Coll de Jou.
A poc a poc comencem l’ascensió, per una rampa suau coberta d’herba. A mesura que anem agafant alçada veiem la monumental creu del cim del Taga. Va ser instal·lada l’any 1959.
Les vistes són extraordinàries. Podem veure des del Puigmal fins al Canigó i també el Pedraforca. Tot és un mirador fantàstic.
Continuem pujant per unes canals erosionades per l’aigua rodejades per prats de pastura.
Abans del cim passem per una zona de roques on haurem d´anar amb més cura però no té la més mínima dificultat.
Ja som al cim on ens hi trobem una gegant creu blanca acompanyada d’un vèrtex geodèsic i tot un mirador de 360 graus.
Després de les fotos ens toca començar el descens, que igual que a l’ascens, el realitzarem seguint el tancat per un pendent força pronunciat i en direcció cap al Salt del Grill.
És una petita excursió que ens porta a un salt d´aigua de 30 metres.
Partint de Ribes de Freser direcció Queralbs, més o menys a un kilòmetre abans d’arribar-hi, a la dreta, ens trobem una antiga edificació que és una casa de colònies dita “La Farga”. Tot seguit hi ha un trencall també a la dreta que ens portarà fins a Fustanyà i al Serrat.
L’ agafem i just passat el pont continuem per la pista de l’esquerra on hi ha un petit indicador que posa “Núria”. Seguim per la pista fins que s’acaba i deixem el cotxe en un aparcament, just davant de la central del “Daió de Baix”.
Després anirem a peu travessant el pont de Daió fins al camí de Coma de Vaca, que voreja el riu Freser.
La pujada és moderada i hi ha una forta empedrada. Al cap d’uns 30 minuts arribem a un pont de pedra, l’atravessem i ja ens trobem sota el mateix Salt del Grill.
Si teniu sort i baixa molta aigua us podeu banyar però l’aigua està gelada.
Després de refrescar-nos una bona estona decidim tornar i com sempre, anem parlant de la nostra propera sortida.
Com sempre ….un molt bon reportatge!!!!
Que bé, Àlex, que hagis triat aquesta foto última per acabar….la trobo molt bonica!!!!
Semblem un grup de música folk, jejejeje…..podria ser la foto de la portada del nostre nou
disc!! Com ens diriem?? ……
Gràcies, Álex!!
Tot molt bé. Grácies.
Moltes gràcies per visitar el bloc i pels comentaris.