Los cautoceugos

Sant Benet, Sant Salvador i Santa Anna

De nou els Cautoceugos ens posem en marxa. Aquest cop anem: Dídac,German i Alejandro. Anem a fer una ruta circular passant per 3 espectaculars ermites de Montserrat (Sant Benet, Sant Salvador i Santa Anna)

IMG_0772

Són les 9 del matí, el dia està ennuvolat i amb força boira. La temperatura ens marca 12 graus, anem ben preparats perquè dies abans hem fet bé els deures. Ens hem preocupat de la ruta a seguir, del temps que faria i a quina hora obrien la cafeteria de Montserrat per prendre un cafè calentet.

IMG_0774

Comencem a pujar l’escala dels pobres, són uns 800 esglaons.

IMG_0779

A poc a poc anem ascendint, passem pel pas dels francesos i per fi  arribem al desvio. A la nostra dreta Sant Benet, a la nostra esquerra Santa Anna. Ens dirigim al refugi o ermita de Sant Benet. Continuem per uns quants graons més i arribem.

IMG_0785L’ermita està dedicada al fundador dels benedictins, Sant Benet de Núrsia.

IMG_0787

IMG-20211009-WA0003

 

Sant Benet és un refugi d’escaladors que poden pernoctar.

IMG_0789Tornem uns metres sobre els nostres passos i surt un camí a la nostra esquerra on hi ha una porta de ferro, en diuen la porta del cel.

IMG_0790

IMG_0791La creuem i seguim un camí en constant i forta pujada durant uns 20 minuts.

IMG_0807

IMG_0792Per fi arribem a una esplanada on ens trobem amb una antiga església destruïda i a mà esquerra sota d’una balma a la vora d’un enorme precipici hi ha l’ermita de Sant Salvador.

IMG_0793Les vistes serien espectaculars si la boira ens deixés veure.

IMG_0805

IMG_0797

IMG_0800

L’ermita per dins és acollidora, molt neta, com si algú visqués en ella. Expliquen que els visitants de Montserrat anaven a aquesta ermita perquè existia una llum anomenada la llum eterna, custodiada dia i nit per l’ermità que l’habitava.

IMG_0813Després de descansar una mica continuem el camí de tornada a Sant Benet. D’aquí ens dirigim a l’ermita de Santa Anna, la qual l’estan arreglant, ja que només hi ha un sol mur i el camí passa pel mig.

IMG_0816Vam continuar cap a l’estació del funicular de Sant Joan i a continuació baixem a Montserrat. Mentre anem parlant de la nostra propera sortida.

IMG_0821

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>